Nudene usluge | Hrvatske nekretnine

PRODAJA I PONUDA NEKRETNINA U HRVATSKOJ

Tržište hrvatskih nekretnina vrlo je specifično, najmanje 60% svih nekretnina nema ispravnu dokumentaciju. Ta se sastoji od građevinskih dozvola, uporabnih dozvola, energetskog certifikata i upisa u zemljišne knjige. Na primjer, mnoge nekretnine imaju pravog vlasnika različitog od vlasnika koji je naveden na izvodu iz katastra. Dakle, ne isplati se  u Hrvatskoj zaobići Agenciju, koja ima sve potrebne certifikate i jamči da je sve po zakonu. Naša tvrtka Internet Oglasi j.d.o.o. jamči da su sve naše nekretnine 100% čiste i vlasništvo 1/1.

Obveze Agencije za oglašavanje i posredovanje nekretninama u Hrvatskoj su dane zakonom, i to:

Provjera vlasništva i dokumentacija zakonitosti predmetne imovine

Pregovaranje o prodajnoj cijeni

Priprema i dostava dokumentacije na temelju obveza Zakona o porezu na promet nekretnina

Tehnička pomoć pri sklapanju ugovora za predugovore i ugovore o prodaji

Nadzor i pomoć kupaca u prepisivanju prava vlasništva nad nekretninom

Naravno, organizirat ćemo obilaske Vami odabranih nekretnina, ako stignete na duže vremensko razdoblje, pomoći ćemo vam organizirati smještaj ili polazak iz / do zračne luke u Splitu. Osim toga, možemo vam pomoći sa svim propisima vezanim za njegovu kupovinu, to je izrada kupoprodajnog ugovora i uknjižbe zemljišta, također prijaviti na poreznom uredu za plaćanje poreza na promet nekretnina. Pomoći ćemo vam prijenosom vode, struje, telefona i naknade za komunalije na vaše ime.

Isplati se zaposliti odvjetnika za potpisivanje ugovora. Njegova nagrada u Hrvatskoj se kreće od 1-2 % cijene nekretnine. Ako koristite odvjetnika naše tvrtke, plaćate samo naknadu od 1.000 € (+ PDV), bez obzira na cijenu nekretnine, što je opet vidljiv štedi vam 100% zaštitu protiv svih.

Također ćemo vam pomoći da platite od 01.01.2019 smanjeni porez od 3% na kupnju nekretnine, koji plaća prema hrvatskih zakona kupac. To je vrijeme kada je kuća sagrađena ili zemljište stečeno do 31.12.1997. Nakon tog datuma, uveden je PDV u Hrvatsku, tako da novije nekretnine podliježu PDV-u na 25%. U tom slučaju PDV plaća prodavatelj ako je on u sustavu PDV obveznika. Ako nije, plaća se samo 3% poreza, na trošak kupca. Međutim, ako je prodavatelj pravna osoba, plaća se samo porez na cijenu zemljišta, što je značajna ušteda.

Kupac nekretnine u Republici Hrvatskoj stoga treba očekivati ​​da će se ukupni iznos koji će morati platiti za nekretninu sastojat se od četiri dijela (u ovom redoslijedu):

Cijene nekretnina dogovorene s prodavateljem

Naknade za pravne usluge (varira ovisno o uslugama i pojedinom odvjetniku)

Agencijsku proviziju (3% + PDV)

3% poreza na promet nekretnina (određuje porezni ured)

Hrvatski zakoni su vrlo specifični u tom smislu i moraju se strogo pridržavati, inače postoji velika financijska kazna.